Šestý ročník Grand festivalu smíchu už zná svého vítěze

13. únor 2006

Divadelní přehlídka, kterou pořádá Východočeské divadlo Pardubice nabídla během osmi dnů celkem 22 představení, z toho 7 soutěžních. Odborná porota nakonec rozhodla, že titul "Komedie roku 2005" si odveze Klicperovo divadlo Hradec Králové za představení "Hoří má panenko". Jak uvádí redaktorka Kateřina Prouzová, toto vítězství bylo překvapivé.






"Diváci totiž tuto inscenaci přijali s rozpaky, také studentská porota ji nepovažovala za nejlepší a neoficiální zdroje uvádějí, že s touto cenou hradečtí počítali předem. Studentská porota udělila cenu komedii Městského divadla Zlín Figarova svatba v režii Zdeňka Duška. Cenu diváků si odnesla Úžasná svatba také v režii Zdeňka Duška v podání Východočeského divadla Pardubice. Nejlepší ženský herecký výkon festivalu podala pardubická herečka Petra Janečková a za nejlepší mužský výkon byl oceněn Jan Vondráček v komedii Lhář pražského divadla."

Grand festival smíchu 6 - včd
autor: PRO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.