Silniční průtah Žamberkem je otevřen

15. říjen 2004

Nový silniční průtah Žamberkem je otevřen. Jde o první etapu stavby, při které vznikla nová okružní křižovatka a nová trasa silnice odvádějící dopravu ve směru na Letohrad. Krajský radní Miloslav Macela dodal, že po dokončení i druhé etapy se výrazně uleví centru města.

"Je to poměrně ojedinělá akce na silnicích druhých tříd, protože jde o vybudování zcela nové trasy silnice. Celkové náklady na první etapu jsou dvacet čtyři milionů korun a hradí je Pardubický kraj. Město Žamberk se podílelo tím, že vyšlo kraji vstříc se spoluprácí při výkupu pozemků, zároveň město přišlo o areál správy nemovitostí, protože ten musel být kvůli stavbě silnice zdemolován. Druhá etapa dokončí propojení na silnci první třídy číslo jedenáct a celý průtah nabyde. Takže se propojí dvě frekventová silnice. Druhá etapa by měla být dokončena v průběhu příštího roku."

Silnice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.