Sjezdovky v horských střediscích Pardubického kraje jsou otevřené

2. únor 2018 07:00

Obě velká horská lyžařská střediska v Pardubickém kraji jsou v plném provozu. Areál v Dolní Moravě nabízí 9,3 kilometru sjezdových tratí, Skiresort Buková hora zhruba 8,5 kilometru. V níže položených oblastech jsou otevřené pouze sjezdovky v Hlinsku na Chrudimsku.

„Podmínky jsou ideální, od středy sněží, takže připadl nový sníh. Všechny tratě jsou upravené včetně propojky mezi čenkovickou a červenovodskou stranou Bukové hory,“ řekl ČTK mluvčí Skiresortu Buková hora Petr Toman.

Červená Voda je jako magnet. Zvlášť když je bílá

Skiresort Buková hora

Červená Voda a Skiresort Buková hora si získávají stále víc příznivců. Milovníci sjezdového lyžování i běžek tam míří z Čech, Moravy i Polska.

V Dolní Moravě leží na svazích od 50 do 90 centimetrů sněhu, většinou technického. V provozu jsou sjezdovky všech typů obtížnosti včetně nejprudší Sněžník A.

V Hlinsku je k dispozici menší i větší sjezdovka se dvěma vleky a dětský park, nejtěžší černá trať je zatím uzavřená. Na svazích je asi 40 centimetrů sněhu. „Využíváme každou možnost k zasněžování, výkyvy počasí jsou letos mimořádně velké,“ řekl ČTK Robert Vokáč ze Ski klubu Hlinsko.

zdroj: ČTK
Spustit audio