Staré Holice 9.5.2010

9. květen 2010

Nedělní rozhlasové Posvícení se vypraví do rodiště slavného afrického cestovatele Emila Holuba a města motokrosu – do Holic. Posvícenští redaktoři Filip Novotný a Lukáš Peška však svoji pozornost neobrátí ani k „černému kontinentu“ či slavné Poběžovické kotlině, ale k památkám města. Společně s nimi navštívíme barokní skvost města – farní kostel svatého Martina, dvě budovy z dílny slavného architekta Otakara Novotného a představíme o další historické zajímavosti Holic.

Dnešní rozhlasové Posvícení zavítá do rodiště slavného afrického cestovatele Emila Holuba. Ano, hádáte správně - bude to do Holic. S posvícenským mikrofonem se tam rozjel kolega Filip Novotný.

S rozhlaosvým Posvícením se dnes podruhé vypravíme do Holic. Čeká nás návštěva kostale sv. Martina, projdeme se po náměstí a zamíříme k sokolovně a památníku Emila Holuba.

Dnes naposledy míříme do Holic a Filip Novotný vás provede po dalších památkách. Stojíme právě na náměstí, kde už díky obchvatu města nejezdí kamiony a v jeho hornní části se díváme na dům z bílých cihel, ten tu už stojí sto let.

autoři: FIN , Lukáš Peška
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.