Starostu Kasiče zatkla policie

1. prosinec 2010

Aktualizováno 3.12.2010 | Starostu pardubického třetího obvodu Jána Kasiče z ČSSD vyšetřují kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. K zatčení došlo v pondělí (29.11.) ve chvíli, kdy Kasič předával reportérům televize Prima 60 tisíc jako úplatek za to, že ho nebudou natáčet do pořadu Soukromá dramata. Spolu se starostou byl zatčen i vydavatel týdeníku Pernštejn Svatopluk Kodet. Hned po odvysílání reportáže v televizi Prima o starostovi Kasičovi kvůli uplácení reportérů se sešli sociálně demokratičtí zastupitelé. Ti okamžitě vyzvali Kasiče k odstoupení, říká člen ČSSD Miroslav Kučera.

„To, co jsme v televizi viděli, považujeme za velmi vážnou situaci a proto zastupitelský klub přijal usnesení. Zastupitelský klub ČSSD hodnotí vzniklou situaci jako selhání jedince a proto vyzývá Jána Kasiče k odstoupení ze všech veřejných funkcí. Já ještě mohu dodat, že to usnesení bylo přijato jednomyslně. Já znám pana Kasiče standardním způsobem, nestýkáme se nijak mimořádně, vídáme se. Považoval jsem ho až do této chvíle za slušného člověka, mě celý ta situace neuvěřitelně překvapila a nerozumím jí.“


V pátek 3.prosince 2010 přijali pozvání do vysílání ČRo Pardubice spoluautoři pořadu „Soukromá dramata“, reportéři TV Prima Bohumil Roub a Roman Svoboda. V živě vysílaném rozhovoru prozradili, jaký byl impuls k natočení reportáže, jak kauzu odstartovali a natáčeli. Nastínili také její možné pokračování včetně souvislosti s poslancem Miroslavem Váňou (ČSSD). Reportéři zároveň reagovali na vyjádření Jana Kasiče, které poskytl Českému rozhlasu v pátečních dopoledních hodinách.
Záznam vysílání si můžete poslechnout zde:

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: ba
Spustit audio