Stavba silnice první třídy byla zahájena

5. říjen 2004

Stavba silnice první třídy 37, která spojí Chrudim a Pardubice, byla úspěšně zahájena. S výjimkou dálnice jde o největší silniční stavbu na území Pardubického kraje v posledních letech. Státní pokladnu přijde stavba komunikace na 740 milionů korun. Jak prozradil Českému rozhlasu Pardubice ministr dopravy Milan Šimonovský, řidiči se projedou po nové silnici za necelé dva roky.

"Tato stavba je součastí souboru nejdůležitějších silnic první třídy, která se v České republice měla zahajovat zhruba před dvěma lety z úvěru Evropské investiční banky. Právě reforma veřejných financí odsunula financování na budoucnost. Vybrali jsme z těchto zhruba čtrnácti staveb pět nejdůležitějších a mezi ně patří tato silnice, která spojuje Chrudim a Pardubice, protože skutečně už nebylo možné obrovský provoz přes obce udržet, protože byl nebezpečný všem obyvatelům."

silnice v lese
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.