Stavba silničního průtahu Žamberkem se potýká s problémy

19. květen 2004

Dlouho očekávaná stavba silničního průtahu Žamberkem se potýká s problémy. Město muselo rozdělit akci na dvě etapy. První část stavby komunikace je plném proudu, druhá bude moci pokračovat až v příštím roce po vyřešení problému s pozemkem ČSAD. Firma je totiž v konkurzu a celá záležitost je u odvolací instance. Žamberská radnice čeká na její rozhodnutí. Podle tajemníka Ivana Prchala je město připraveno na jakýkoliv výsledek odvolacího řízení.

"Průtah se bude muset dodělat, jinak by to nemělo vůbec žádný smysl, ale samozřejmě by město vzalo asi všechno, protože máme přetížené náměstí, určitě by se tam hodilo nějaké zachytné parkoviště nebo něco podobného. V současné době se dělá první etapa, takže by to mělo být do konce září nebo října, či-li by měl být hotový kruhový objezd a část silnice směrem k Letohradu."

průtah městem
autor: STR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.