Stavbu chrudimského obchvatu zdržují protesty ekologů

4. únor 2005

Ekologické sdružení Mikulovice se obává zhoršení odtokových poměrů vod a odvolalo se v rámci územního řízení. Tímto krokem zabránilo sdružení výkupu pozemků. Podle ředitele pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic Bohumila Vebra to samotný začátek stavby obchvatu okolo města v roce 2007 neohrozí.

"V současné stavbě je rozestavěna stavba Jesničánky - Medlešice. Je to stavba od kraje Pardubic po vjezd do města Chrudim. Tato stavba byla zahájena v minulém roce a bude v roce 2006 dokončena. Na tuto stavbu by měla hned v následujícím roce, to je v roce 2007, navázat stavba obchvatu Chrudimi. Tato stavba obchvatu Chrudimi je vedena východní stranou a končí nastávající silnicí 1/17, to je silnice na Hrochův Týnec a Vysoké Mýto z Chrudimi. Na to navazuje třetí etapa, to je od silnice 1/17 až po konec obce Slatiňany, kde se napojuje nastávající silnice 1/37."

Silnice
autor: KUB
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.