Štědrý den v Pardubické věznici

19. prosinec 2002

Odsouzení z Pardubické věznice mají bohatý předvánoční program. Kromě různých sportovních turnajů pro ně vedení věznice připravilo vánoční koncert dětí z Domova mládeže a vystoupení hudební skupiny z řad věznů pro spoluodsouzené. Zástupce ředitele Jan Šimeček uvedl, že už tradičně se s úspěchem setkává převánoční návštěva Armády spásy spojená s předáním dárků v podobě hygienických balíčků...

Na Štědrý den budou mít všechny vězněné osoby možnost účastnit se vánočních bohoslužeb, které se ponesou v ekumenickém duchu. Na jejich přípravě se totiž podílejí zástupci několika církví. Takže na Štědrý den se návštěvní místnost věznice na celé dopoledne víceméně promění v kapli. V tomto období vánočních svátků bude v rámci kázeňských odměn uděleno pro vybrané vězněné osoby 8 přerušení trestů odnětí svobody a 4x opuštění věznice v souvislosti s návštěvou.

vězení
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.