Střední škola potravinářské technologie otevřela dveře veřejnosti
Pardubická střední škola potravinářské technologie dnes otevřela své dveře veřejnosti. Zájemci si mohou prohlédnout laboratoře, knihovnu, jazykovou učebnu nebo školní mlýn. Největší zájem je ale o výrobky studentů, které nabízejí v hale školy. Na jejich práci dohlíží učitelka Hana Nikodýmová.
"Naši studenti zde předvádějí výrobky cukrářské a pekařské. Já učím pekařinu, tak jsme tady se svými studenty z pekařské dílny. My předvádíme výrobky z listových těst, to znamená, jak zde můžete vidět, koláče plněné čokoládou, tvarohem, mákem, ořechem. Vedle žáci smaží koblihy a točenky, které jsou obalované ve skořicovém cukru, bavorské vdolečky a na zadním vále dělají svatební koláčky."
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Voliče Směru radikalizovaly Ficovy řeči. Nevěří NATO, jsou nakloněni odchodu z EU a nechtějí tam Ukrajinu
-
Falešný inzerát vidí jako dezinformaci pouze média, voličům je to jasné, myslí si premiér Fiala
-
Pocit, že o Rusku něco vím, se s agresí na Ukrajinu vytratil, popisuje šéfredaktor Josef Pazderka
-
Vražda ve jménu supermoderního projektu. Saudové údajně zabili muže, který bránil výstavbě Neomu