Střední škola potravinářské technologie otevřela dveře veřejnosti

2. červen 2005

Pardubická střední škola potravinářské technologie dnes otevřela své dveře veřejnosti. Zájemci si mohou prohlédnout laboratoře, knihovnu, jazykovou učebnu nebo školní mlýn. Největší zájem je ale o výrobky studentů, které nabízejí v hale školy. Na jejich práci dohlíží učitelka Hana Nikodýmová.

"Naši studenti zde předvádějí výrobky cukrářské a pekařské. Já učím pekařinu, tak jsme tady se svými studenty z pekařské dílny. My předvádíme výrobky z listových těst, to znamená, jak zde můžete vidět, koláče plněné čokoládou, tvarohem, mákem, ořechem. Vedle žáci smaží koblihy a točenky, které jsou obalované ve skořicovém cukru, bavorské vdolečky a na zadním vále dělají svatební koláčky."

pekarna pce
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka