Svitavská nemocnice pokračuje v zateplování svých budov, vzniknou i nová parkovací místa

31. říjen 2014

Nemocnice ve Svitavách dokončila v minulých dnech práce na zateplení třech budov, stavbaři se pustili do další. Pokračují s úpravami monobloku, kde jsou operační sály, jednotka intenzivní péče interního oddělení a centrální sterilizace. U nemocnice přibydou i nová parkovací místa.

Provoz nemocniční budovy spotřebuje 40 procent elektrické energie potřebné na chod nemocnice a zhruba 30 na vytápění, ohřev vody a páry.

Po zateplení budou náklady výrazně nižší. Monoblok bude mít ještě do zimy vyměněná okna, na jaře dostane nový plášť. Vše za skoro sedm milionů korun.

Nemocnice bude mít vyřešený i problém s nedostatkem parkovacích míst. V těchto dnech stavbaři dokončují rozšiřování parkoviště před poliklinikou, jeho kapacita bude dvojnásobná.

Na tuto odstavnou plochu se od začátku příštího týdne vejde podle ředitele Pavla Kunčáka 60 vozidel a za pár dní předají do užívání další nová parkoviště:

„Pomalu končí akce s vybudováním nového parkoviště v ulici U Stadionu, kde město vybudovalo 11 parkovacích míst a nemocnice v téže lokalitě upravuje parkování pro zaměstnance uvnitř areálu. Tato akce by měla být hotová zhruba do 14 dnů.“

autor: PAV
Spustit audio