Svitavy: s nechtěnou reklamou si poradíme vyhláškou

25. duben 2003

Svitavská radnice se rozhodla vyřešit problém svévolného umisťování poutačů a reklam v historickém jádru města. Nacházejí se tam totiž reklamy, které v některých případech nejenže ohrožují svým umístěním zdraví lidí, ale také zakrývají významné architektonické prvky památkových objektů. O problém se zajímala Věra Pavlasová.

Občané si na tyto nedostatky stěžují a takto umístěné reklamy vadí i představitelům radnice. Proto se rozhodli problém vyřešit stanovením vyhlášky o umisťování poutačů a reklamních zařízeních v památkové zóně města. Místostarosta Jaroslav Větr v této souvislosti zjišťoval přístup ke zmíněnému problému v jiných městech České republiky.

svitavy - městské byty

"V těchto dnech mapujeme situaci a zatím se nám jeví, že bychom mohli převzít po určitých úpravách vyhlášku, kterou mají v souvislosti s umisťováním reklamních zařízení schválenou v městě Písek", prozradil Českému rozhlasu místostarosta Větr.

Novou vyhlášku by zastupitelé města Svitav schválit nejpozději v červnu.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.