Syntesia bude o mimořádných situacích informovat SMS zprávami

25. únor 2003

Pardubická chemička Syntesia bude informovat o mimořádných událostech prostřednictvím SMS zpráv. Dispečer tak v naléhavých případech pošle informaci vedoucím pracovníkům společnosti i starostům okolních obcí. Mluvší Syntesie Michal Kulhánek doplnil podrobnosti

"Stane-li se cokoliv o čem by měla vědět veřejnost ať v tom smyslu, že by měla být varována nějakým způsobem nebo upozorněna na tu mimořádnou událost a nebo jedná-li se o pouhou informaci, že se něco v rámci té společnosti, která v té lokalitě působí, děje, je velmi jednoduchý systém vnitřní informovanosti, ta událost se zaregistruje na podnikovém dispečinku, který potom následně má okruh vytipovaných osob, které mají být buď neprodleně a nebo expost informovány. V podstatě se do počítače dispečinku nahraje krátká zpráva, která je potom pomocí mobilního telefonu transformována do SMS zprávy a touto SMS zprávou jsou ty vybrané osoby informovány."

mobilní telefony
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.