Tipy pro milovníky zeleniny - zelenina bude skvěle vypadat i chutnat
Dnes pro vás máme pár kuchařských fíglů, které se týkají zeleniny.
Hrášek zůstane při vaření pěkně zelený, přidáte-li do vody špetku cukru. Květák před vařením vložte do osolené vody a brouci z něj rychle vyplavou. A aby byl hezky bílý, přidejte do vody decinku mléka.
Papriky, než je budete plnit, potřete olejem a slupky nebudou praskat. Brokolici vařte vždycky s plátkem chleba, nebude tolik páchnout. Kukuřici při vaření nesolte, bude tvrdá. Nezralá rajčata rychle zčervenají, přidáte-li k nim do papírového sáčku jedno zralé, červené.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.