Tisková zpráva ke Dni otevřených dveří - 80tinám Českého rozhlasu

16. květen 2003

Tuto sobotu 17. května jsme zcela zasvětili Vám - našim posluchačům. Pokud se zúčastníte našeho Dne otevřených dveří, provedeme Vás novými prostory rádia a budete mít možnost nahlédnout do tajů rozhlasové kuchyně. Na Vaše děti čeká řada soutěží, součástí programu bude i kreslení malíře J. H. Lušovského. Zároveň jsme se pro veliký ohlas rozhodli zopakovat akci Těžká sázka.

Cílem projektu Těžká sázka je zapojit co největší počet lidí s nadváhou či obezitou a zábavnou formou je vést k rozumnému snížení hmotnosti. Protože se při rozjezdu tato akce setkala s velikým zájem, nabízíme vám druhou možnost jak se zapojit do projektu. V sobotu 17. května vám budou k dispozici odborníci, kteří vás zváží, změří a ukáží vám jak rozumně zhubnout. Tak neváhejte, máte možnosti nejen zlepšit své zdraví, ale i vyhrát skvělé ceny.

komorní scéna Anežky České

Na doprovodném programu Dne otevřených dveří Českého rozhlasu Pardubice spolupracuje i krajská nemocnice. Její transfúzní oddělení každoročně evidovalo až pět set nových dárců, v minulých letech tento počet bohužel klesl až na stodvacet. Přitom potřeba krve se stále zvyšuje. V sobotu 17. května budou pracovníci transfúzní stanice přítomni a případní zájemci se budou moci k odběru krve zaregistrovat přímo v rádiu.

Mapa Pardubic - ulice sv. Anežky České

17. květen je rovněž dnem oslav 80.výročí vzniku Českého rozhlasu. Slaví se v celé republice a slavíme i my - nové studio v Pardubicích. Po celý týden jsme zvali pracovníky rozhlasu do pořadu Dopolední host, aby zavzpomínali a vyprávěli, jak se "dělal" program v dobách minulých.

ul.Sv.Anežky České

Další hosté a pamětníci se setkají v sobotu ve Vodákově vile - sídle dřívějšího rozhlasu a v podvečer pak u mikrofonů. Přesně v 16 hodin začíná živá beseda, přenášená přímo ze sálu Anežky České. Přijměte pozvání nejen na tuto veřejnou besedu, ale i na výstavu O historii rozhlasu v Pardubicích. Pohledem na dobovou techniku, fotografie a zajímavé dokumenty se přenesete do začátků rozhlasového vysílání na Pardubicku.

Den otevřených dveří trvá od 9 do 18 hodin. Těšíme se na Vás!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.