Trhová Kamenice se rozhodla opravit kašnu na náměstí

19. květen 2005

Trhová Kamenice na Chrudimsku hodlá oživit historickou kašnu uprostřed náměstí. Ta v poslední době slouží jako odpadkový koš, a proto se obec rozhodla kašnu z poloviny 19. století uvést opět do provozu. V bezprostřední blízkosti kašny se ale nachází autobusová zastávka, a proto radnice uvažuje o jejím přemístění. Pokračuje starosta Trhové Kamenice Pavel Kábele.

"Přemýšlíme o tom, protože v tom místě, kam samozřejmě kašna historicky patří, je autobusová čekárna, která ji stíní, a kašna je bohužel schovaná. Uvažujeme o tom, že ji přestěhujeme asi o padesát metrů níž do takového parčíku, kde by možná měla lepší místo a byla by na očích. Byl bych rád, kdyby to bylo chápano tak, že zatím o tom jenom přemýšlíme, není to ještě rozhodnuté, je potřeba dbát na to, že to historicky patří na ten prostředek náměstí."

Kašna - Mrákotín
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.