Tukožroutská polévka

Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích. Po týdenní konzumaci slibuje zeleninový vývar zvaný „tukožroutská polévka“ úbytek váhy až o čtyři kilogramy tělesné hmotnosti. Držet ji delší dobu však odborníci nedoporučují.

Polévka je částečně založena na principu očisty organismu, je v ní velké množství zeleniny, která obsahuje vlákninu, jež působí příznivě na pročištění střev. Vzhledem k velkému podílu vlákniny ze zeleniny a vody z polévky dochází zároveň k odvodnění organismu. Pokud si dáte tuto týdenní výzvu, měli byste klást důraz na dodržování pitného režimu.

Na polévku, kterou si uvaříte v množství na týden, budete potřebovat:

  • 6 velkých cibulí
  • 4-5 rajčat
  • 2 velké zelené papriky
  • 1 svazek dužinaté celerové natě
  • 1 hlávku zelí
  • 1 zeleninový bujon v kostce
  • čerstvé bylinky

Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte na kostičky, a kromě rajčat 10 minut zprudka vařte.
  2. Poté oheň ztlumte a vařte do změknutí zeleniny.
  3. Pak přidejte rozmačkaná rajčata a na mírném ohni duste pod pokličkou dalších 20 minut. Polévku je možné dochutit solí, pepřem a bylinkami.

Během týdne, kdy polévku bude jíst v kombinaci se syrovou zeleninou a ovocem, bez pečiva, alkoholu nebo slazených nápojů, je dobré užívat i lactobacily pro vyživení střevní mikroflóry a doplněk stravy, který obsahuje omega mastné kyseliny.

Přejeme zdravější start do začátku nového roku, ve kterém nebude chybět Apetýtu a také jeho recepty.

Mohlo by vás zajímat