Ucpaná Chrudim. Na městském okruhu se sešlo několik dopravních staveb

10. červenec 2024 08:15

Nejdřív zavřený most, teď i silnice. V Chrudimi je uzavřená část městského okruhu. Řidiči musí počítat s komplikacemi a také složitými objížďkami. Do stejného termínu se totiž trefilo hned několik staveb a omezení se částečně překrývají.

Nejnověji je zavřená část městského okruhu. Úplně neprůjezdná je silnice od okružní křižovatky u nemocnice k zimnímu stadionu. Takže k plovárně a ke sportovištím se odsud nedá dostat.

A uzavřený je i další úsek, a to od křižovatky u sběrného dvora neboli U Guláška až k objezdu U Tesca. Městský okruh je v této části průjezdný jen opačným směrem, jedním pruhem.

Omezení přes celé prázdniny

Na obou místech začalo frézování silnice a její kompletní oprava. A také se to hned projevilo na dopravě, během úterý se ucpával průjezd centrem města, přes Palackého třídu a Masarykovo náměstí, kudy vede objízdná trasa. Zatím platí, že omezení potrvají do konce srpna.

Uzavírka na městském okruhu v Chrudimi

Mezi oběma úseky navíc stavbaři pracují na novém mostu přes Chrudimku. Kvůli opravě mostu je doprava převedená do okolních ulic, po nábřeží Chrudimky. Uzavírky okruhu můžou znamenat další potíže, třeba i proto, že ke sportovištím nebude možný příjezd jinou trasou.

Stavba nového mostu začala na jaře, hotová měla být v srpnu. Ale kvůli technickým potížím je termín posunutý na říjen.

Ve městě se tak sešlo několik staveb, Ředitelství silnic a dálnic řeší opravu okruhu, Chrudim se přidává s novými chodníky a parkovištěm, jiná firma staví most a jiná opravuje silnici. Uzavírky nastoupily prakticky ze dne na den bez ohlášení a chrudimská radnice se už omluvila za to, že se informace k lidem nedostaly dřív.

Uzavírky v Chrudimi

Potíže nebudou mít jen řidiči, omezení ovlivní i cestování v MHD. Některé zastávky vypadnou, spoje od nemocnice se za řeku nedostanou. V provozu nebudou zastávky Sportovní areály, Kalábrie a Borzna. A u nemocnice budou stavět jen linky ve směru na Vysoké Mýto.

Po celou dobu rekonstrukce by měl zůstat zachovaný přístup k obchodní zóně u Tesca, tedy i ke skateparku nebo cyklostezce na Slatiňany. Uzavřená bude vždy jen polovina kruhové křižovatky u mostu. A pro chodce je postavený provizorní koridor směrem k nemocnici.

Spustit audio

Související