Úterní Noční Linka: Co dělá váš život krásným?

15. březen 2022

Co krásného máte ve svém životě? Nad čím se můžete těšit a radovat? Co krásného kolem sebe i v dnešní době vidíte? Co krásného se vám povedlo vytvořit? Vypěstovat? Vyrobit? Vychovat? Pojďme si dnes povídat o krásnu v našem životě.

Jako úvod do tématu dnešní Noční linky si dovolím nabídnout několi,m citátů. Autorkou prvního je americká spisovatelka Luisa May Alcott: „Schopnost najít krásu v těch nejskromnějších věcech dělá domov šťastným a život krásným.“ Thomas Stearns Eliot, anglický autor 20. století zase napsal: „Dělat užitečnou věc, říkat odvážnou věc, přemýšlet o krásné věci: to stačí pro život jednoho člověka. A americká duchovní učitelka Teal Swan v knize Stíny před úsvitem napsala: „To, co nás dělá nešťastnými, není to, co vidíme kolem sebe. Nejsou to lidé, okolnosti a situace v našem životě. Ne. Jsou to naše myšlenky o tom, co vidíme.“

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.