Úterní Noční linka: Oběd v restauraci nebo doma?

10. srpen 2021

Dáváte přednost stravování v oblíbené restauraci nebo si raději vaříte sami? Jak často obědváte v restauraci? Střídáte jednou jídlo z restaurace, podruhé z domova? Jaké restaurace vyhledáváte? Patříte k obdivovatelům české kuchyně nebo dáváte přednost zahraniční kuchyní? Pokud ano, tak které? Jaká jídla si rádi připravujete doma? Jíte maso nebo preferujete jídla vegetariánská?

Oběd je obvykle považováno za jedno ze tří hlavních jídel (zbývající snídaně, večeře), který se zpravidla konzumuje jako prostřední v době poledne. Typický oběd je největší z denních jídel, které se skládá ze dvou či tří chodů v závislosti na tradici a času. Tyto chody jsou polévka, hlavní jídlo a dezert, který není pravidelnou složkou.

ZDENKA Z OSTRAVY|DOBRÉ RÁNO VŠEM.JEDNOU ZA MĚSÍC ZVU SYNY S RODINOU NA OBĚD .JÁ TO MÁM JEDNODUCHÉ VŠICHNI CHCOU BRAMBOROVÝ SALÁT S KUŘECÍMI ŘÍZKY.-DRŮBKOVOU POLÉVKU S DOMACÍMI NUDLEMI.PAK SI DÁME KAFÍČKO A K TOMU BÁBOVKU A TADY JE PROBLÉM SYN NESMÍ LEPEK A SNACHA LAKTOZU .PROTO DÉLÁM PUDINKOVOU BÁBOVKU 4VEJCE 4VNILKOVÉ PUDINKY 1PRÁŠEK DO PEČIVA PŮL SKLENKY OLEJE PŮL SKLENKY CUKR KRUPICE PEČEME 17O 35MINUT S MANŽELEM SI ZAJDEME DO RESTAURACE ZDENKA
Láďa z Litoměřic|Dobrý večer paní Jano a posl noc linky,mi se stravuje mě výhradně doma vaříme si domácí stravu pokud možno z kvalitních dom potravin jako dom vajíčka, máme zahrádku kde si pěstujeme svojí zeleninu brambory,ovoce,upřednostňujeme s maminkou českou kuchyni,je pro nás velmi drahé chodit na jídlo do restaurací,maminka velmi dobře vaří i z mála umí vykouzlit dobroty , já mám rád všecko nemám vyhraněný pokrm jím vše,jen když jedu k doktorce do Roudnice tak si dáme v bufetuchlebi EK a kafe,jeden čas jsme chodili pro do školní jídelny ale jídla nebyli valné kvality ani chutí tak jsme si začali vařit opět doma je to nejlepší víme z čeho a co si do jídla dáme,, mám rád sladká jídla i když to vůbec není vidět na mě jsem hubený stále od malá, prosím o vaší písničku život je jízda tu miluju,kdy vám vyjde nové CD prosím moc moc vás zdravím z ltm a zvu posluchače noční linky na výlet do Litoměřic je to krásné město moc zdraví Láďa z ltm pravidelný posluchač noční linky
Láďa z Litoměřic|Dobrý večer paní Jano a posl noc linky,mi se stravuje mě výhradně doma vaříme si domácí stravu pokud možno z kvalitních dom potravin jako dom va
Jitka z Podještědí|Hezký večer milá paní Jano, pěkný večer Vám i posluchačům.. U nás vařím já. Jsou to obyčejná jídla, jaké jsme vařili u nás doma. Z brambor, ze zeleniny, též z hub, samozřejmě i z masa. Umím dobrou čínu, svíčkovou, různé omáčky i pečená masa. Též ráda peču, takže káva odpoledne musí být s nějakou sladkostí. Teď jsem chodila na borůvky, tak nechyběly koláče a kynuté borůvkové knedlíky. Ty má moc ráda naše vnučka Bára, také hned přijela.. Ovocné knedlíky máme také moc rádi, proto si ovoce ráda zamrazím. Do restaurací moc nechodíme, jen velmi vyjímečně Jíme úplně všechno, nejsme vůbec vybíravý. Dělám i džemy a šťávy z ovoce. Takový svítek z borůvkovým džemem opravdu nemá chybu. Moc ráda vařím i peču. Pěkný večer všem přeje Jitka Vás paní Jano moc zdravím a přejí pěkné srpnové dny. Prosím o Vaši písničku. Jitka
Dana z Blatné|Krasnou noc Vám Jani a posluchačům. Děkuji za téma a písně a píšu neb se nedaří dovolat. Ráda vařím celý život a to klasická česká jídla i moje vlastní recepty a improvizace. Ráda mám italská jídla a z českých polévky omáčky a klasik bramborový salát ale i letní saláty i sladká jidla .Restaurace jen prilezitostne a to večeře oslav rodinnych . Snazim se vařit a jíst pestře a ráda aranžuji na talíři a vyrabim chlebíčky a studenou kuchyni. Všem hlavně zdraví a vždy dobrou chuť
Frantisek svaricek|Jsem takovy konzument jako paní Jana,všechno z mouky,tvaruzky,rýží atdd.
Frantisek svaricek|Dobrý večer p. Jano a posl.N.L.Kdysi jsem objedvaval v závodní jídelně.Jinak dneska se stravují doma.Jsou momenty kdy si s manželkou zajdem na večeři nekam do restaurace,tam si dam rád něco z mouky,třeba taštičky s povidly,nebo palačinky ,prostě něco z mouky,protože manželka z mouky dělá něco jen jednou za tyden a to je prome málo.Do restaurace chodime taky o dovolené,naposled jsme byli u pana Sapika,samozřejmě jsem si dal ty taštičky s povidly a mákem,byly moc dobře.Jeste jednou všechny zdraví Frantisek že Židlochovic.
Alena|Dobrý večer všem. Já si vařím doma od té doby, co jsem v důchodu. Do restaurace si chodím na meníčko tak jednou za týden, to si dáme s manželem řízek a bramborový salát, protože tam, kam chodím, jej dělají výborný. Taky si chodím pro segedínský guláš, protože já nesmím zelí, tak pro jednoho jej nevařím, radši si koupím tu jednu porci. Líbí se mi, že se dá koupit jídlo do boxíku a vzít si ho domů. Ne že bychom nemohli do restaurace, ale jak teď byl ten covid, tak jsme si už nějak odvykli posedět v restauraci, jen snad když je nějaké výročí, ale to už ve velkém neslavíme. Jinak vařím přes léto hodně zeleniny, protože si na zahrádce všechno vypěstujeme a střídám brambory, rýži a těstoviny. Přes léto máme málo knedlíky, to se mi nechce vařit taková složitá jídla, jako je nějaká svíčková. A co já osobně mám přes léto ráda, to jsou těstoviny posypané strouhankou a cukrem a na to vyleju jeden jogurt, s tím si pochutnám.
tomáš|Dobrý večer-bývaly doby,kdy jsme rádi občas se ženou zašli na dobrou večeři.Jako zpříjemnění konce dne a ochutnat to co si doma neuděláme. Dnes protože žijeme na menším městě jsme od toho upustily. ,jednak je nám po jídle těžko/přepálené tuky/ o kvalitě pochybujem. Nadstandartní zůstává cena a personál také neradi obtěžujem.
Sváťa z Brna |Hezký večer paní Chládková a všichni posluchači.doufám, že jste nevečeřeli nebo jen mírně.Přiznám se ,že manželka vaří zdravě , chutně.hospodárně a hlavně dobře.Takže restaurace ani nevyhledáváme.Máme-li však v rodině výročí pak nás restaurace zpravidla nemime.Protože celá rodina je roztroušena od západu po východ, můžeme srovnávat úroveň restaurací , kde se oslava koná.Kdo slaví , vybírá restauraci , kterou má vyzkoušenou a my můžeme srovnávat .Máme rádi českou kuchyni , kde nemůže chybět maso.Po obědě kávička , zákusek a navíc i zmrzlinový pohár.Takže se dá říci klasika.Myslím , že oproti milulým letům kvalita jídla , obsluhy v restauracích stoupla ale současně s tím se mohutně zvedly i ceny.Ale to je život.Hezkou dobrou noc Sváťa
  • Krmítko
    Krmítko

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.