Úterní Noční linka: Povánoční zvířecí útulky

16. leden 2024

Navštívili jste před vánočními svátky zvířecí útulky a obdarovali jste tamní tvorečky? Rozhodli jste se, že si vezmete zvíře z útulku? Jak to dopadlo? Stává se pomalu, ale jistě rodinným mazlíčkem? Víte, co má vámi adoptované zvíře za sebou? Jak dlouho jste se seznamovali? Jak je to s důvěrou, už vám věří? Pokud to bylo už v minulosti, svěřte se nám se svým příběhem. Zachránili jste zvíře přímo v terénu? Přišlo zatoulané kotě přímo k vašemu domu?

Slýcháme to každý rok, nekupujte dětem zvíře, když si nejste opravdu jistí. Musíte vědět, že podmínky, které u vás doma panují, odpovídají tomu, že můžete zvíře chovat. Není to věc, ale živý tvor, který se stane na celou řadu let členem domácnosti.

K nám se před dvěma lety zatoulala kočička, která přivedla záhy i tři koťatka a už s námi zůstala, je to rodinný mazel. Koťátka se též dostala do dobrých rukou, za jednou kočičkou jezdím docela často, protože si ji vzala moje kamarádka Petra z Nového Boru.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.