Uzavírka mostu Pavla Wonky způsobila v Pardubicích dopravní kolaps

3. červen 2013

V Pardubicích začala druhá, daleko náročnější etapa modernizace průtahu městem. Kvůli tomu byl dnes uzavřen Wonkův most pro osobní a nákladní dopravu, což způsobilo dopravní kolaps. Nejen přímo v centru města, ale i na příjezdové trase od Lázní Bohdaneč.

Poděbradská ulice je totiž od nadjezdu u Globusu uzavřená a řidiči musí sjet na Nádražní ulici, kde se tvoří kilometrové kolony. Na silnici Palackého se navíc propadla vozovka a provoz je možný jen ve dvou ze čtyř pruhů.

Vedoucí odboru dopravy magistrátu Vladimír Bakajsa míní, že dnes ještě není možné situaci hodnotit, protože mnoho řidičů o uzavírkách nevědělo.

„Kraj se snažil informovat řidiče o tom, že dojde v rámci tichých krytů k této poslední etapě. Je první den této uzavírky a myslím si, že je to důsledek i toho, že většina řidičů to nevnímala a zaregistrovala to teprve při své jízdě,“ uvedl.

„Víceméně dochází k tomu, že se pardubičtí řidiči, kteří znají město, snaží nejkratší cestou dostat do cílové stanice, a proto dochází hlavně na ulici Palackého, myslím křižovatku u AFI Palác směrem k nádraží, ke kolapsu,“ dodal.

Po Wonkově mostu už v pátek

Aktualizace 4.6. 10:05 | Informace z úterního dopoledne zní tak, že v pátek bude most Pavla Wonky otevřen aspoň částečně. Auta po něm budou projíždět ve směru od Hradce Králové do centra. Rozhodl o tom investor stavby Pardubický kraj.


Zobrazit místo
autoři: pta , ba , ZAL , KAL
Spustit audio