V Pardubicích se utkali nejlepší hasiči z celé republiky

5. říjen 2004

V centru Pardubic se dnes utkali nejlepší hasiči z celé republiky. Mistrovstí ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel se zúčastnilo 16 čtyřčlenných týmů - soutěžící měli za úkol během 12ti minut dostat zraněné z vozu pomocí speciální techniky a poskytnout jim předlékařskou péči. Zlato si nakonec z Pardubic odvezli hasiči ze Středočeského kraje, tým pardubického kraje skončil na 11 místě. Hlavní rozhodčí Martin Žajtlík potvrdil, že úroveň jednotlivých družstev byla velmi vyrovnaná.

"Hodnotil se způsob zajištění vozidla, způsob poskytnutí první pomoci zraněným a samozřejmě vlastní šetrné vyproštění osoby a předání zdravotnické záchranné službě. Dá se říci, že na tomto mistrovství se sjela špička z celé republiky, rozdíly zde byly malé, ale přesto byly takové, abychom mohli rozlišit nejlepší. Jsou jisté nedostatky v rámci stabilizace, přístupu ke zraněnému i s vlastním vyproštěním, ale jsou velice dobré věci a postupy, které jsme se naučili aplikovat a děláme je dobře."

Hasiči u vozů - demontáž lan
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.