V pardubické věznici jsou už jen muži

25. květen 2004

Za zdmi pardubické věznice jsou už jen odsouzení muži. Počátkem tohoto měsíce eskorty odvezly do jiných zařízení poslední ženy a vedení věznice tak musí přistoupit k určitým změnám. Podle mluvčího Jana Šimečka si nyní svůj trest v Pardubicích odpykává 320 mužů - v plném proudu je ale přístavba, po jejímž dokončení se za zdi vejde téměř 6 stovek odsouzených.

"S novou profilací věznic je i naše věznice zařazena opět do typu věznic s ostrahou. Bude zde vytvořeno oddělení s dozorem, oddělení s ostrahou a v rámci těchto dvou kategorií nám částečně fungují specializovaná oddělení pro výkon trestu odsouzených mužů trvale pracovně nezařaditelných. Protože v naší věznici se šije pro všech 35 věznic této republiky, tak odsouzení muži plně zastali práci odsouzených žen a musím je pochválit, protože jejich práce je velmi kvalitní a jsme s nimi maximálně spokojeni."

vězeňská budova
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.