V pardubickém Ideonu bude vyhlášen Chléb roku 2007

24. květen 2007

Kromě této soutěže nabízí třináctý ročník dnů chleba i odborné semináře či výstavy různých výrobců a obchodníků z oblasti pekárenství. Předseda podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Stanislav Musil naznačil, že trendem v oblasti pečení chleba jsou tmavé a celozrnné výrobky.

"Je to určitě zajímavé obohacení trhu, je to přínosné i pro zdraví obyvatelstva, protože zase to celé zrno obsahuje příznivé minerály a vitamíny, které naše tělo potřebuje, proto i tento trend sledujeme a je tady představována řada výrobků právě s vysokým cereálním obsahem. Bohužel v poslední době se upouští od tradičních kvasových chlebů. Výroba je nahrazena různými přípravky. Na celkové kvalitě se to nedá jen tak jednoduše poznat, ale už to není ten tradiční český chléb."

autor: ba
Spustit audio