Václav Souček: Bobby

"Bobby" se říkalo londýnskému policistovi. Nedlouho tomu, co neorientovaným turistům z Čech ochotný "bobby" zařídil komfortní místo, aby mohli vidět královnu s jejím průvodem.

Týž londýnský policista musel nedávno čelit brutálnímu útoku a rabování ulice, lůzy, chátry... připojte si ještě několik trefnějších výrazů pro splašený dav. Londýnský "bobby" chodíval do služby bez střelné zbraně, jako policie pořádková. Bude-li tomu tak i nadále, to ví jen Bůh a Svatý Václav, řečeno slovy kapitána Exnera.
Londýnský "bobby" chodí; doslova, neboli šlape chodník.
Ozvěnou britských kraválů vyslovila naše policie jisté varování nahoru i dolů. Nebude mít zřejmě dost sil ( tedy lidí a financí ), aby podobným excesům čelila. Nemá na benzin, šetří na teplé vodě.
Nato zarezonovaly i jiné hlasy. Z nich jeden praví, že policista má za rok prošlapat dvoje boty, nikoliv projezdit dvoje pneumatiky.
Ale to bude nejspíš jen výstřelek... ten hlas.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.