Vanilkové rohlíčky jsou naprostá vánoční klasika. Tady je recept Ivy Hüttnerové

Dnes pro vás mám recept na vanilkové rohlíčky. Tyhle si zamilujete.

Ingredience
  • 300 g prosáté hladké mouky
  • 50 g prosátého moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr

Postup

Ze surovin vypracujete hladké těsto, které necháte přes noc v lednici a můžete se pustit do pečení.

Plech jen lehce vymažte máslem a tvarujte rohlíčky. Pečte 6–8 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.

Ještě horké obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.