Vánočně prostřené stoly našich předků a sváteční hostiny ze světa
Francouzské kolínko, grónský plněný tuleň, italské skopové maso, krocan, mrkvový pekáček i pravoslavná kuťja a dušená šunka podle švédského šéfkuchaře. O vánočních dobrotách z celého světa bude v Kuchařském čarování mluvit Petr Stupka. Ještě předtím se ale podívá na svátečně prostřené stoly našich předků na jihu Čech.
Související
-
Kulinářské tipy a fígle pro přípravu štědrovečerního menu
Rybí polévka, smažený kapr, bramborový salát a vánočka se budou servírovat na Štědrý den. Kuchař Petr Stupka proto přináší několik tipů, jak dobře zvládnout přípravu.
-
Rolované vepřové koleno podle Petra Stupky
Kulinář Petr Stupka na silvestrovskou oslavu velmi rád připravuje vykostěné a zarolované vepřové koleno. To mohou strávníci konzumovat teplé i studené.
-
Jehněčí pečeně od protinožců a dušené jehněčí
Jehněčí maso jedí Češi málo, ale je to škoda. Řada studií svědčí o tom, že je snadno stravitelné a vysoce kvalitní. Na jihu Evropy se přednostně podává dětem a seniorům.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.