Vánoční svátky odstartovaly lyžařskou sezónu

30. prosinec 2004

Vánoční svátky tradičně odstartovaly hlavní lyžařskou sezónu na českých horách. Mnozí milovníci zimních sportů také zamířili do středisek v Pardubickém kraji. Ačkoliv v Mladkově-Petrovičkách a Přívratu u České Třebové se ještě nejezdí, ve zbývajících čtyřech areálech jsou vleky v provozu. Svahy v Čenkovicích, Hlinsku v Čechách, Českých Petrovicích a Dolní Moravě jsou připraveny nejen dnes, ale i na Silvestra a Nový rok. Z Dolní Moravy pod Králickým Sněžníkem se hlásí Oldřich Štos.

"Lyžujeme na technickém sněhu, počasí se nám umoudřilo, je celkem pěkně. Sněhu tady máme asi čtyřicet centimetrů a lyžujeme dnes i na Silvestra a na Nový rok od devíti do šestnácti hodin a nabízíme i večerní lyžování od osmnácti hodin do jednadvaceti hodin. Zalyžují si u nás všechny kategorie, ti co umí a ti co umí méně."

Sjezdovka
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.