Včera odpoledne byl dopravní policejní zátah

20. únor 2003

Včerejší policejní akce zaskočila řidiče. Od jedné hodiny odpolední se policisté v celém pardubickém kraji zaměřili na porušování rychlosti a bezpečnosti provozu. Policisté také kontrolovali technický stav vozidel. Mluvčí pardubické policie Dana Dolanová uvedla, že na pardubickém okrese se akce zůčastnilo 80 policistů.

"Policisté zjistili celkem 142 přestupků, z nichž na místě blokovou pokutou vyřešili 141. Celková částka na pokutách vybraná byla více než 56.000 korun. Žádný řidič nebyl na místě přistižen s alkoholem v krvi. Osmašedesát řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost. Od nich na pokutách policisté vybrali více než 25.000 korun. Dva řidiči dostali blokovou pokutu za nedání přednosti v jízdě a to v celkové výši 1.000 korun. Také jeden chodec dostal pokutu ve výši 100 korun. Ostatních přestupků bylo řešeno 67 a padly za ně pokuty ve výši téměř 29.000 korun. Celkem bylo zkontrolováno 237 osob a 170 vozidel, přičemž byl zadržen jeden pachatel trestné činnosti."

policejní kontrola
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.