Většina škol s malým počtem žáků bude fungovat dál

28. květen 2004

Většina základních škol s malým počtem žáků v Pardubickém kraji zřejmě bude fugovat dál. Podle zákona musí zařízení, které má málo dětí na třídu, poslat žádost na kraj, který ho postoupí ministerstvu školství. Pro příští rok chtělo výjimku o počtu žáků téměř 60 škol. Šéf krajského odboru školství Karel Peška řekl, že nyní se vyřízené žádosti vracejí z ministerstva zpět na kraj.

"Máme v tuto chvíli kladně vyřízeno 48 žádostí. Jedna byla vyřízena zamítavě a zbývající počet zatím ministerstvo řeší, ještě jsme neobdrželi rozhodnutí. Jediná škola, která obdržela zamítavé stanovisko ministersta, byla Waldorfská škola v Pardubicích, ale myslím si, že tady bude možné situaci řešit určitým spojem na prvním stupni, takže existence školy by neměla být v žádném přípradě ohrožena."

škola
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.