Vražda na Svitavsku

10. listopad 2003

Policie na Svitavsku vyšetřuje vraždu 32 leté ženy, kterou ubodal včera její o dva roky starší manžel. Další informace má Věra Pavlasová.

"Vražda se stala o půl sedmé večer v Bystrém před domem, kde žena bydlela. Oba partneři byli v rozvodovém řízení a muž právě přivezl zpět matce syna, kterého měl přes víkend ve své péči. Po hádce ji před dítětem zasadil šestnáct bodných ran. Jak Českému rozhlasu řekl tiskový mluvčí svitavské policie Stanislav Dobeš. Muž poté odjel s chlapcem na Brněnsko, kde v současné době žije a sám se přihlásil policii. Za vraždu mu může soud vyměřit trest odnětí svobody v rozmezí od deseti do patnácti let."

Nůž
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.