Všeobecná zdravotní pojišťovna dluží lékárníkům

16. září 2003

Lékárníci chtějí žalovat Všeobecnou zdravotní pojišťovnu. VZP totiž platí lékárníkům se zpožděním a ti bojují o holou existenci. Pokud situaci nezačne řešit vláda, jsou někteří majitelé lékáren připraveni pro výstrahu zavřít své podniky. Potvrdil to i předseda okresní lékárnické komory v Pardubicích Jiří Zimák.

"Situace je velice přídělná. Nejen, že u nás prakticky tržby klesají, ale čím dál víc se zpožďují tržby od pojišťoven. Konkrétně od Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). My dnes máme u VZP konkrétně naše lékárna asi dvě nebo tři faktury. Jde v podstatě o to, že měsíc po zplatnosti nám VZP ještě nezaplatila fakturu. Objevila se zpráva, že by lékárníci mohli stávkovat, ale pro nás toto není řešení, my vedle toho, že nám budou klesat tržby, nedostaneme peníze za léky, které buď pojištěncům pojišťovny vydáme, nebo které prodáme."

Všeobecná zdravotní pojišťovna
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.