Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně. Všichni prvňáčci v kraji dostanou dárek

3. září 2018 07:36

Kraj dbá na bezpečnost školáků. Prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji dostanou první školní den balíček s knihami a také s bezpečnostními prvky, který jim pomůže se lépe zorientovat v silničním provozu. 

První školní den dostanou všichni prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji praktický dárek.

Jak zajistit bezpečnost našich dětí? Bezpečně do školy a ze školy. Ale dnes také na internetu!

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Vrchní komisař Policie ČR kpt. PhDr. Ondřej Moravčík v naší radioporadně na téma: bezpečně nejen ze školy a do školy. Jak zajistit bezpečnost našich dětí?

Připraveno je téměř 6 000 balíčků, takže každý prvňák v Královéhradeckém kraji dostane potřebné informace a bezpečnostní prvky, které zlepší jeho bezpečí v dopravním provozu.

Přesto zástupci kraje apelují také na řidiče, aby svým předvídáním situací a neustálou ostražitostí zabránili možnému neštěstí. Opatrnosti není nikdy dost, zvláštně nyní, kdy jsou děti myšlenkami ještě na prázdninách.

Balíček obsahuje dvě knihy, reflexní pásky a pastelky, které jsou uložené v batohu s bezpečnostními prvky. Knížka Dopravní značky pro malé děti pomůže školákům se lépe zorientovat v silničním provozu. Učebnici Ferda v autoškole pro děti připravil a zdarma poskytl BESIP.

Cílem krajské iniciativy je upozornit školáky na důležitost dodržování pravidel bezpečnosti nejen na cestě do a ze školy, ale také u dětských hřišť.

autor: Milan Baják | zdroj: Královéhradecký kraj
Spustit audio

Související