Zastupitelstvu bylo doporučeno hlasovat pro severní variantu silnice R35

10. červen 2005

Výbor pro dopravu Pardubického kraje dnes doporučil zastupitelstvu hlasovat pro severní variantu rychlostní komunikace R35. Proti této trase budou například tuto neděli protestovat občané obce Sloupnice i okolních obcí akcí na Šuráňově kopci. Radní kraje zodpovědný za oblast dopravy Ivo Toman ale Českému rozhlasu Pardubice sdělil, že kraj považuje severní trasování už od roku 2003 za celkově výhodnější.

"Důvod je ten, že Výbor pro dopravu zastupitelstva Pardubického kraje neshledal žádné skutečnosti, které by měly změnit předešlé doporučení a usnesení zastupitelstva i tohoto výboru z roku 2003. Severní trasa je podle posledních studií a všech informací, které jsou k dispozici, levnější než jižní, je méně komplikováná z toho důvodu, že na jižní variantě je navržen tunel v délce 3,7 kilometrů, který celou jižní variantu zásadně prodražuje, a toto místo je velmi komplikované i z pohledu údržby a z pohledu samotné realizace."

Silnice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.