Zbytky buchet, drobečky a polámané cukroví nepatří do koše. Využijte je na výrobu sladkých kuliček
Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí a spotřebuje každý drobeček. Už jste zkusily použít to, co se třeba při pečení cukroví polámalo?
Využít můžete: nesnězené koláče, buchty, rozlámané cukroví, které byste jinak vyhodili, nepodařené sladké pečivo, případně jakékoli suché okraje korpusů.
A jednoduše z nich vyrobte sladké kuličky! K drobkům, které smícháte v míse, přidejte vlažnou vodu a další suroviny – mleté ořechy, mák, vločky, semínka, vanilkový cukr, co zbyl z obalování, a vytvarujte kuličky.
Pro dospělé strávníky můžete přidat i kapku rumu. Tato hmota se hodí i na korpus pod nepečený cheesecake, tam je ale potřeba přidat do směsi ještě máslo. Množství upravte dle potřeby tak, abyste hotovou hmotu snadno napěchovali na dno dortové formy. Ideálně tam těsto vyrovnáte dnem malé skleničky.
Související
-
Nepečené datlové kuličky
Bez stresu, bez hádek a bez práce – to je advent, který by si určitě každý z nás přál. A my si právě takový v Apetýtu tento týden uděláme.
-
Nerezová trubička nebo syrový makaron v těstu při pečení odvede páru a zaručí vám rovný korpus
Při přípravě domácího dortu se může stát, že upečený korpus nevypadá dokonale – v centru se tvoří nevzhledný kopeček. Na vině je obvykle příliš vysoká teplota při pečení.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.