tlf: 221 554 623
Autorka pořadu:
Posluchači s námi mohou během pořadu Vaříme se Zdenou Kabourkovou nejen uvařit oběd, ale dovědí se i řadu zajímavostí a dobrých rad, které se týkají samozřejmě - vaření. Do pořadu, který vysíláme živě se mohou zapojit i všichni posluchači.
Všechny články
-
Máte tolik cuket, že už nevíte, co s nimi? Zkuste cuketovo - bramborový koláč a nebudete litovat
Dnes sáhneme po cuketě, protože se jí na našich zahrádkách opravdu hodně urodilo. Počátky jejího pěstování a zpracování sahají až do sedmi tisíc let před naším letopočtem.
-
Noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou. Toto jídlo či dezert mají v oblibě hlavně děti
I sladká jídla jdou připravit tak, že si je můžete vychutnat bez výčitek svědomí. Připravte si třeba tyto báječné noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou.
-
Tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Netradiční spojení různých druhů ingrediencí, chutí, i barev
Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si dnes udělat tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Určitě nebudete litovat.
-
Krůtí prsa s ledovým salátem. Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte opraženými vlašskými ořechy
Máte rádi drůbeží maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád drůbeží kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip!
-
Houbové rizoto s krémovým sýrem. Tradiční italské jídlo vařené s láskou až do sametové konzistence
Rizoto je český název pro italský pokrm z rýže zvaný risotto. Podle tradičního receptu by se mělo připravovat z rýže vařené ve vývaru, která se doplňuje máslem a cibulí.
-
Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet
Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, jednou z variant jsou placky z bramborového těsta.
-
Tatarák z červené čočky! Dozdobte ho nasekanou petrželkou a určitě si pochutnají nejen vegetariáni
Tatarský biftek, lidově řečeno tatarák, je oblíbená pochutina z tepelně neupraveného masa. My pro vás ale máme dnes zajímavou vegetariánskou variantu z červené čočky.
-
Císařský trhanec s malinovou pěnou. Ostudu si netrhnete, naopak, všichni vám vyseknou velkou poklonu
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí ta, kterou najdete na lístcích vídeňských kaváren. Jmenuje se Kaiserschmarrn, u nás trhanec.
-
Brambory plněné tuňákem. Dochutíte si je citronovou šťávou, posypete bylinkami a ihned podáváte
Bramborová medaile sice značí 4. místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či kremple jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
-
Pohankové palačinky se špenátem a sýrem. Objevování nových chutí v kuchyni a návrat k jednoduchosti
V případě tohoto receptu rozhodně platí, že zdravé může být i velice chutné. Pohanku bychom do svého jídelníčku měli zařazovat často.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »