Zelňáky

Chutný a jednoduchý recept na zelňáky vám v Apetýtu prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.

Budete potřebovat:

  • 500 g oloupaných brambror
  • 380 g kysaného zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 70 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g škvarků nebo slaniny
  • sůl, pepř, majoránku
  • sádlo na smažení

Postup najdete v přiloženém audiu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.