Živé vysílání z Králík

22. srpen 2015

Užijte si s Českým rozhlasem Hradec Králové vojenskou historii a techniku z minulého století. V sobotu 22. srpna po 14. hodině vám nabídneme hodinové živé vysílání z akce Cihelna 2015 v Králíkách.

Každý rok koncem srpna se koná vzpomínková akce s více než patnáctiletou tradicí. Je zaměřená na oživenou historii, vojenskou historii a vojenskou techniku z minulého století.

V pátek jednotné vstupné 90,- Kč. Vstupné celodenní na sobotu: děti do 15 let a důchodci 90,- Kč, dospělí 150,- Kč, rodinná vstupenka 400,- Kč (2 dospělí a max. 3 děti) vstupenka Vám platí pro program a ukázky na předváděcí ploše u Pěchotního srubu K - S 14 "U Cihelny" a dále jako vstupné do Vojenského muzea Králíky. Děti do 6 let zdarma.

Hlavním bodem programu je několik bojových ukázek v režii vojenskohistorických klubů převážně s tématem druhé světové války, dále pak prezentace Armády České republiky, integrovaného záchranného systému, výstavy vojenské historické techniky a mnoho dalšího.

  • zastavíme se u  německého samohybného děla 
  • budete s námi u historických ukázek  Boje o Moravskou bránu z roku  1945
  • užijete si návštěvu Vojenského muzea v Králíkách
autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.