Zmenšit, přestavět, vylepšit. Slatiňany chystají kompletní rekonstrukci plovárny

15. duben 2021

Koupaliště se nezměnilo několik desetiletí a v konkurenci s ostatními ztrácí dech. Velká proměna slatiňanské plovárny zatím existuje jen na papíře, ale brzy by měla začít doopravdy.

Plovárna ve Slatiňanech funguje prakticky ve stejné podobě přes dvacet let. Ve špatném stavu je hlavní bazén, ale i přívody a technologie. Radnice tak řešila otázku, jestli zaplatit nějaké částečné opravy, nebo se pustit do většího zásahu. Vypsala k tomu i anketu a většina lidí hlasovala pro rekonstrukci plovárny tak, aby odpovídala současným nárokům.

Dvojskluzavka i dráhy pro sportovce

Změnit by se mělo všechno. Padesátimetrový bazén by se měl rozdělit na tři části, kde budou dráhy pro sportovce, potom rekreační oddíl pro volné plavání a v další části by měly být zážitkové atrakce - dvojskluzavka, leknínová dráha a houpací záliv. Postavit se má i nové dětské brouzdaliště, sprchy a mělo by se posunout i oplocení plovárny, aby vznikla další parkovací místa.

Hotová je již studie a nyní bude město chystat podklady ke stavbě. Oprava bude rozdělená na etapy. První z nich by měla začít příští rok po letní sezóně, kdy se bude měnit technologie a stavět brouzdaliště. O rok později má přijít na řadu hlavní bazén a tedy hlavní změny. Náklady na vylepšení plovárny zatím město odhaduje na 50 milionů korun.

Spustit audio

Související