Žvýkačky zašlapané do chodníku jsou problémem

23. červen 2004

Mnoho lidí často ani nenapadne, že bílé fleky na chodnících jsou zašlapané žvýkačky. Překvapilo to i starostku městského obvodu Pardubice 1 Hanu Tomanovou. Ta při dnešní ukázce čištění chodníku přemýšlela i o tom, jak občany přesvědčit, aby použíté žvýkačky házeli do odpadkových nádob a ne na zem.

"Dlouho mi trvalo než jsem zjistila, že to jsou žvýkačky, pořád jsme si říkala, co to máme za fleky na dlažbě. Brala jsem to jako danou nutnost a bojím se jednoho, že i když bychom to vyčistili, občané jsou přeci jen neukáznění, během velmi krátké doby nám to zase zašlapou do chodníků. Já se domnívám, že na to stačí uplně normální koše a že bychom se měli domluvit a společně se službami najít místa, kam bychom je umístili, ale nechtělo by to na kraj na chodníku, tak jak jsou tady, ale chtělo by to přímo k tomu okénku, kde se prodává nebo něco podobného, ale to je věc dalšího jednání."

odpadkový koš
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.