5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Rychlé tortilla toustíky
Máte v lednici vajíčko, sýr a šunku a ve špajzce tortillové placky z obchodu? Pak určitě musíte vyzkoušet rychlovku na grill, kterou budou milovat hlavně vaše děti. A to i ty, které třeba zdravé vajíčko odmítají na obyčejném chlebu jíst.
Doporučuji tyto tortillové toustíky jako ideální předkrm, než se vám hezky propečou stejky a flákotky na grilu.
Obstarejte si tedy:
Pšeničné tortilly, vajíčka, ideálně domácí, strouhaný oblíbený sýr, plátkovou šunku, sůl, pepř a alobal na zabalení
Tortillu si položíme na větší obdélník z alobalu. Doprostřed ní dáme 2 plátky šunky a na ni nasypeme sýr a opatrně na toto hnízdečko z šunky a sýru vyklepneme celé vejce. Osolíme, opepříme a ještě trochu zasypeme sýrem. Potom tortillu jednoduše zabalíme zespoda nahoru a zeshora dolu a zprava a zleva jako psaníčko, aby nám prostě nic nevyteklo. A poté podobně zabalíme do alobalu, který nám zbyl pod tortillou. Grilujeme asi 10 minut, pak tortillky přeřízneme vejpůl a vesele baštíme.
Dobrou chuť!
Související
-
Rád usínám s úsměvem na tváři, směje se reportér Ladislav Hruška
V pátek 3. listopadu byl Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní reportér Ladislav Hruška, známý také...
-
Jak vybrat maso? Zvolit libové nebo prorostlé? Grilování vás...
Radioporadna - Jak vybrat maso na gril? Je lepší maso z býka nebo z krávy? Zvolit libové nebo prorostlé? Jak poznám vyzrálé maso? - Jan Šlesingr, jednatel firmy MAS...
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.