Bývalý pošťák se po letech vrátil do poštovního vagónu

21. prosinec 2017

Zdeněk Ďoubalík pracoval na poště do svých 70 let. Právě proto si přál pod stromečkem projížďku poštovním autem. Ježíškovo vnouče mu ale nadělilo nejen prohlídku jeho bývalého pracoviště, setkání s  kolegy,  prohlídku speciálního poštovního vozu, ale také přivezlo z Prahy historický poštovní vagón.

„Zdeňka jsem zažil ještě jako mladý kluk, jezdili jsme spolu, je to takový pošťácký veterán,“ říká Petr Čapek z pardubického pracoviště České pošty. Právě ta se rozhodla vyplnit Zdeňku Ďoubalíkovi vánoční přání.

Přál si sice projížďku poštovním autem, ale ježíškova vnoučata jeho přání rozvinula. Kromě prohlídky speciálního poštovního autobusu přivezla na pardubické nádraží historický poštovní vagón, ve kterém pan Zdeněk několik let pracoval. „Já jsem měl rád odmalička zeměpis, takže mě  nejvíc bavilo na té práci cestování, to, jak jsme jezdili po celé republice, ze stanice do stanice,“ vzpomíná pan pošťák ve výslužbě. 

Čtěte takéKolik přání už Ježíškova vnoučata vyplnila?

Zdeňku Ďoubalíkovi je skoro 85 let a už dva měsíce žije v Domově seniorů v Přelouči. V současné době je v kontaktu pouze se svojí dcerou, která je zdravotně postižená a pobírá invalidní důchod, jeho přání mu proto nebyla schopná vyplnit.

Vyplněný sen. Pan Zdeněk vzpomíná, jaká byla práce pošťáka na cestách

Ježíškovým vnoučetem se tentokrát stala Česká pošta. „Senioři jsou v současné době takovou opomíjenou skupinou, na děti přispívá dnes už snad každý asi proto, že jsme všichni  byli dětmi a toužíme se podvědomě do dětství na vánoce vrátit, nikdo z nás ale ještě nebyl seniorem. Takže si velmi vážím projektu Českého rozhlasu a děkuju všem ježíškovým vnoučatům,“ říká Renata Horáčková z České pošty.