Co se děje - 102

8. říjen 2009

Žbirka a Müller na turné - Vyjde společné DVD Visáčů a Tří sester - Psí vojáci jedou do Ameriky - Turné čeká i Vypsanou Fixu - Klub Pitch skončil

Dvě slovenské ikony momentálně brázdí naše končiny. Na turné se po dlouholeté odmlce vydal Richard Müller, který se v neděli představil v Brně. Mezi šesti koncertními štacemi nechyběla Olomouc a Ostrava, v dalších dnech následuje Plzeň, Olomouc a Praha. Na akustickém turné je momentálně i Müllerův kolega Meky Žbirka, který s sebou vzal i hosty Magdalénu Šalamounovou, Marthu a Honzu Ponocného. 23. října bude v Hradci, do Pardubic by měl dorazit až v květnu příštího roku.

V druhé polovině října vyjde CD a DVD se záznamem koncertu z pražské Incheba Areny, kde byli v červnu uvedeni do Beatové síně slávy Jiří Dědek Šindelář z Katapultu In Memoriam, Lou Fanánek Hagen a Visací zámek. Záznam obsahuje živá vystoupení Visáčů, Sester a také Sahulových Synů výčepu. Na DVD nechybí pohled do zákulisí koncertu nebo prozatím nevydané písně.

Na miniturné po Americe se chystají Psí vojáci, kteří slaví 30 leté výročí. Vojáci pro krajany zahrají ve Washingtonu a New Yorku. Vrcholem oslav jubilea bude pražský koncert v Akropoli, kde se Filip Topol a spol představí v sobotu 24. října.

Vypsaná Fixa za svoje nové album Klenot sbírá pochvaly ze všech stran, dvojí křest v Lucerna music baru se povedl, nejvyšší čas vyrazit na turné. Trasa měsíc trvající Klenot Tour vede z jednoho Hradce do druhého - startuje 16. října v Hradci Králové a končí 13. listopadu v Jindřichově Hradci. Mezitím se objeví i 6. listopadu v ABC klubu v Pardubicích.

Chrudimský klub Pitch, který otevřel své brány přesně před rokem, skončil. Za jeho vesele neveselé fungování se zde objevili Sto zvířat, Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa, 100 C nebo Jiří Schmitzer. Klub končí kvůli finančním problémům. Pitch klub se tedy ocitl tam, kam ho odkazuje jeho název.

V televize běží Česko-slovenská superstar. Těšme se na další pseudocelebritky, které budou rok plnit stránky bulváru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.