Co se děje - 126

8. duben 2010

Regina Spektor na Colours of Ostrava – zveřejněn line up Sázava festu – Jiří Dědeček má punkové album

Festival Colours of Ostrava oznámil další hvězdné jméno ve svém line upu, vůbec poprvé se do Čech podívá americká písničkářka s ruskými kořeny Regina Spektor. Konečně! Zpěvačka vyrazila na turné k aktuální řadovce Far. Jedná se o její pátou studiovou nahrávku a po jedenácti letech působení na hudební scéně si vydobyla pozici respektované umělkyně s neobvyklým hlasem, virtuózní hrou na klavír a křehkými písněmi. Colours Of Ostrava proběhne od 15. do 18. července.

A pokračujeme v představování velkých tuzemských festivalů. Line up zveřejnil i tradiční Sázavafest, který si letos do Kácova pozval americké nu-metalisty Papa Roach, uznávanou balkánskou dechovku Boban i Marko Markovic Orkestar ze Srbska a americkou crossoverovou kapelu Dog Eat Dog. Další hvězdy by měly být zveřejněny záhy. Desátý ročník Sázavafestu se uskuteční od 5. do 7. srpna v Kácově.

Nové album toto pondělí vydal písničkář Jiří Dědeček. Album Prší nám do Campari natočil s novou kapelou Úterý, kterou Dědeček založil s mladým baskytaristou Vojtěchem Heřmánkem. Na další nástroje hraje bubeník Marcel Pindel a na akordeon Jaroslav Krasničan. Deska obsahuje patnáct písní, z nichž většina posluchače velmi překvapí nevybíravým obsahem i tvrdým zvukem. Sám autor charakterizuje její žánr jako křehký punk.

Spustit audio