Co se děje - 29

15. květen 2008

Sólová deska Fanánka - Cartonnage spolupracují s Mobym - Ema opouští Khoibu

Neskutečný workoholik, takovým dojmem na mě působí Lou Fanánek Hagen. Není to tak dávno, co vyšla deska jeho domovským Tří sester a textařský nezmar se už zase připomíná novou - tentokráte sólovou - deskou Jevany. Autor skladeb chtěl vytvořit pestré album a jeho hlavním cílem bylo, aby se člověk při jeho poslechu skvěle pobavil. CD dokonce obsahuje úplně první Fanánkův text psaný ve slovenském jazyce.

Electropopová formace Cartonnage slaví nečekaný úspěch. Pražská kapela nazpívá původně instrumentální skladbu 257.zero, která je na aktuální Mobyho desce Last Night. Moby si dle svých slov Cartonnage vybral proto, že se mu líbil hlas zpěvačky Vandy Choco i písně z aktuálního alba skupiny Curiously Connected. Blahopřejeme!

A teď jedna špatná zpráva. Minulou středu se na myspacu kapely Khoiba objevila nečekaná noticka o tom, že skupinu opouští její zpěvačka Ema Brabcová. Později přibylo alespoň stručné vysvětlení - "Pro mě se dosavadní působení Emy v kapele stalo falešným a Ema jako člověk taky...Ano, vím je to celkem silné tvrzení, ale já to tak proste teď nevidím jinak. To, že Ema odešla z kapely bylo pouze a jen její rozhodnutí," uvedl klávesák Filip Míšek, který Khoibu společně s Emou před lety založil. Míšek i přes odchod zpěvačky nehodlá Khoibu rozpustit. A ještě jedna jobovka - v kuloárech se proslýchá, že by Monkey Business měla co nevidět opustit zpěvačka Tonya Graves. Co se to děje....?

Spustit audio