Co se děje - 35

26. červen 2008

Indies nabídnou alba zdarma - MIG 21 jedou na ekologické turné - Peha to balí

Hudební vydavatelství Indies Scope přichází na svých internetových stránkách s lákavou nabídkou, stažení celého alba ve formátu mp3 a to zcela zdarma. Jedná se o tzv. historické okénko, ve kterém se každý měsíc objeví jedno album z jeho katalogu. Indies Scope patří mezi nástupce vydavatelství Indies a slibují, že budou ke stažení desky kapel Meat-House Chicago I.R.A. (ti budou vůbec první), Rány těla, Narajama, Here, Dybbuk, Jolly Joker, Bez peří, Slut, Cymbelín a dalších. Chvályhodná aktivita!

Skupina MIG 21 chystá na podzim turné, které prý bude ekologické. Má se nést v duchu očisty fyzické i duchovní. Co tím frontman Jiří Macháček přesně myslí, se prý dozvíme později, každopádně vzkazuje fandům, aby pokud možno přijeli v ekologických vozidlech. Turné obsáhne i východní Čechy - 7. listopadu hrají v pardubickém Žlutém psovi, po kterém bude následovat závěrečný koncert v pražské Lucerně.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.