Co se děje - 48

25. září 2008

Clou mají nového člena a chystají desku - S novým albem se hlásí i Alice Springs - Po novém roce začne vysílat česká verze MTV

Zrovna nedávno mě napadlo, kam se zpěvačka Alice Springs vypařila. Více než dvouleté ticho kolem ní teď přerušilo vydání nového cédéčka Piano Album. Jak název naznačuje, autorka hitů Pusu mi dej a Jízda si na něm vystačila s jediným nástrojem - piánem. Producentem byl její dlouholetý kamarád Jarda Helešic a deska je k dostání jen na internetových stránkách alicepsrings.cz

Celá řada novinek je u kapely Clou. Už 6. října se na pultech objeví nová deska For Tonight, která přinese 11 skladeb. Ty vzniky přes léto pod dohledem basáka skupiny Sunshine Amáka. Clou také co nevidět vyrazí na turné jako předkapela Support Lesbiens. Na šňůře je doprovodí nový - pátý - člen sestavy, kytarista Pavel Bureš aka Rocky z bývalých 5th April.

No konečně. Snad deset let se neustále mluvilo o tom, že by měla vzniknout česká verze hudební stanice MTV. Příští rok se tak skutečně stane, pohříchu to bude v době, kdy MTV pomalu přestává být hudební televizí a valí jednu reality show za druhou. Českou MTV bude provozovat společnost CME, které patří Nova. Zatím není mnoho jasného, start je naplánován na první polovinu roku 2009.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.