Colour Meeting – tak trochu jiný festival

19. červenec 2016

V pátek 22. července odstartuje v Poličce už 13. ročník netradičního festivalu Colour Meeting. Ten se za dobu své existence stal příjemným dostaveníčkem všech hudebních fajnšmekrů. Více o festivalu nám v Dobrém ránu řekla Lenka Navrátilová z organizačního výboru.

„Je to takový netradiční, rodinný, multižánrový a dovolila bych si říct multikulturní festival, jehož cílem je nabídnout trochu netradiční až neznámou muziku,“ uvedla Lenka Navrátilová.

Návštěvníci by neměli čekat tisícihlavý dav, jde spíš o akci rodinného rázu a jeho velkou silou je také krásné prostředí v parku u poličských hradeb a jedinečná atmosféra.

Z nabídky interpretů je těžké vybrat toho nejzajímavějšího. „Nás se na to všichni ptají a my máme velký problém odpovídat a vybrat jedinou kapelu. Od začátku do konce je to jedno jméno za druhým. Ale nejsou to jména známá z rádií, nebo z českého mainstreamu. Letos se podařilo hned několik nej. Například v pátek vystoupí polští Lelek, což je kapela, která u nás bude mít světovou premiéru. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo sehnat Manu Delago Handmade (A). To je rakouský muzikant hrající na nástroj zvaný hang vydávající neuvěřitelné zvuky. Jsme rádi, že jsme získali také Miramundo (INT). A myslím si, že všichni se těší na Džambo Aguševi Orkestar (MK), to je balkánská dechovka,“ říká Lenka Navrátilová.

Muzikanti, kteří dorazí do Poličky, budou ze všech koutů světa z Ameriky, Makedonie a Kosova, Brazílie, Polska, Británie, nebo Slovenska.

Domácí guláš a kafe do hrníčku

Novinkou letošního ročníku bude hudební stan. „Je to největší novinka, ale letos, když nám bude přát počasí, tak bychom měli mít netradiční výzdobu areálu do Veroniky Šrek Bromové. Tradičně se chlubíme naší domácí kuchyní. Myslím si, že asi není jiný festival, kde byste dostali kávu do hrnečku a domácí gulášek nebo španělskou paellu na talíř.

Festival začíná v pátek v 17 hodin u morového sloupu v Poličce divadelním představením a kapely pak začnou hrát v 18:30 v parku. Program pokračuje i v sobotu: „My se snažíme, aby si tam užili i celé rodiny s dětmi, takže budou divadýlka pro děti, dětský koutek, rodiče nemusí mít strach, že by se jejich ratolesti nudily,“ uzavírá Lenka Navrátilová.

autor: HRU
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.