Čtvrteční Noční linka: Vaříte s láskou nebo z povinnosti?

20. říjen 2022

Dnes je Mezinárodní den kuchařů, který patří samozřejmě všem kuchařům, ať už profesionálním nebo „kuchtíkům", které vaření prostě baví. V tento den se konají různé akce spojené s vařením, pečením, smažením a vším co se kuchyně týče. A proč právě vaření nevěnovat i Noční linku?

Jací jste kuchaři? Vaříte rádi a s láskou nebo pouze z povinnosti? Kdo vás to naučil? Dědí se ve vaší rodině kuchařky a recepty z generace na generaci? Co vás v kuchyni nejvíce baví? Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte? Vaříte každý den? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

mirka, sedlčany|Zdravím, Mňamkozzní, rychlá, zdravá snídaně: večer do bílého jogurtu zamíchat vlašské ořechy a sušené ovoce. Do rána nechat rozležet, pak je ovoce jako čerstvé a ořechy jako právě sklizené. Top je ananas Krásnou dobrou noc, mirka sedlčany.
Ozéfek|Dobrý večer. Jsem kuchař-chemik amatér.Moc rád v kuchyni experimentuju.Rád zkouším nové recepty.Na dovolené v Řecku si na farmářských trzích nakoupím koření a jak vařím,tak se mi vybaví ti prodavači a vzpomínky na Řecko.Rád vařím nakládané špagety.Uvaříte špagety a naložíte na talíř.Nic složitého.Miluju Frenštátské škračky,a tím zdravím i paní Noru do Frenštátu. Ozéfek ze Štramberka.
frantisek svaricek|DOBRY VEČER P.JARKO A POSLUCHAČI N.L. PANI JARKO,KDYŽ JSEM DĚLAL TŘEBA V ŘEŽI U PRAHY TAK TAM JSEM CHODIL NA OBĚDY DO ZÁVODNI KUCHYNĚ,NA VEČEŘI JSEM SI KOUPIL POLÉVKU V SÁČKU A POTOM NĚJAKOU KONZERVU,TO JSEM SI UMĚL OHŘÁT.V SOUČASTNÉ DOBĚ VAŘI MANŽELKA MUSÍM ŘÍCT ŽE DOBŘE.CO SI NĚKDY UDĚLÁM SÁM TAK TO JE OHŘÁT SI MLÉKO A NADROBIT DO NĚHO ROHLIK,UVAŘIT ČAJ,USMAŽIT VAJIČKA A TO TAK JAK NIKDO JINÝ MĚ JE NEUMÍ USMAŽIT,TAKY UVAŘIT VAJIČKA NA MĚKO,TAKY SI SÁM NAMAŽU CHLEBA A TO POŘÁDNOU VRSTVOU TŘEBA MÁSLEM NEBO SÁDLEM ,TAKY POŘÁDNOU VRSTVOU MLETÝMA ŠKVARKAMA,TAK TOTO JE CELÉ MOJE KUCHTĚNÍ.JEŠTĚ JEDNOU VÁS ZDRAVI FRANTIŠEK ZE ŽIDLOCHOVIC.TAKY DĚKUJI ZA POZDRAV PANI MONICE ZA VSPOMÍNKU NA PODNIK PĚTPÉ V PRAZE NA VÁCLAVÁKU KDE JSME TAKY PÁRKRÁT NĚCO OCHUTNALI.
  • Krmítko
    Krmítko

Mohlo by vás zajímat